Az év pókja

Hírek

Főlap   XII. Magyar Pókász Találkozó :

Előadások és összefoglalók

Előadások:

1. Kovács Péter, Szinetár Csaba: Nyugat-magyarországi-peremvidék pókfaunája (Araneae) (abstract; előadás)

 

2. Gergely Boglárka, Szinetár Csaba: A Vas-hegy pókfaunisztikai vizsgálata  (abstract; előadás)

 

3. Kovács Gábor, Gyurkovics Henrik, Szinetár Csaba, Vári Gábor: A Magyarországon előforduló bikapók fajok összehasonlító morfológiai és biogeográfiai vizsgálata, különös tekintettel a tavaszi fenológiájú formákra  (abstract; előadás)

 

4. Schwéger Szabina, Gallé Róbert: Téli aktivitású pókok vizsgálata homoki gyepen  (abstract; előadás)

 

5. Szinetár Csaba, Kancsal Béla, Török Tamás: Nádszálcsapda: Egy új módszer a nádasok pókfaunájának megismeréséhez  (abstract; előadás)

 

6. Szűts Tamás, Jasper Bash, Anthea Carmichael, Alma Saucedo, Charles Griswold: Gnómpókgond van a Gondwana körül. Az Orsolobidae család morfológiai és molekuláris rendszertana, taxonómiája, különös tekintettel az afrikai fajokra  (abstract; előadás)

 

7. Rákóczi András Márton, Dr. Samu Ferenc: A budai Sas-hegy pókegyütteseinek változásai természetvédelmi kezelések által érintett és nem érintett területeken (abstractelőadás)

 

Poszterek:

1. Dudás György, Nagy Antal: A Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Rendszer keretében végzett arachnológiai és orthopterológiai vizsgálatok eredményei a Hevesi-síkon (Tiszanána-Magos-határ, Heves-Bika-nyilas) (poszter összefoglaló)

 

 

 

Ajánlom Vissza az előző lapra